Morning Ride med GripGrab

Tag med næste gang!

GripGrinder W4

 

Gravel grinding er blevet populært, og vi er flere her hos GripGrab som nyder muligheden for at få pulsen op på kongerigets grus- og markveje. Med GripGrinder ønsker vi at dele vores ruter og invitere alle med interesse for at køre grus med på næste GripGrinder tur. Vi har ikke faste datoer, men vil formidle her på bloggen (danske version), når vi har set os varme på en rute vi gerne vil udforske.

 

Ruten, som denne blogpost omhandler, GripGrinder W4, blev til i forbindelse med et GripGrab seminar hvor vi havde besøg af flere af vores udenlandske kollegaer, som alle er ligeså cykelglade som os. Vi arrangerede et morning ride og lagde en rute som lå tæt på GripGrab HQ i Skovlunde. Kriterierne var at det skulle være en social tur på grus- og skovveje med enkelte indslag af singletracks, og have en varighed på 1,5 – 2 timer.

Photo: Martin Paldan | GripGrab Media Crew

kl. 07:00 mødtes vi foran GripGrab HQ i Skovlunde. Mørket hang ligeså tungt som søvnen i øjnene. De fleste ryttere havde medbragt kraftige lygter til hjelm og cockpit, og dem uden blev placeret midt i gruppen. Allerede efter få minutter drejede vi væk fra Ballerup Boulevard og ned ad grustien langs Harrestrup Å. Forude venter Herstedhøje-segmenterne for dem som ville trykke til.

GripGrinder W4 ruten er en ca. 35 km. lang rundtur på grusveje og skovstier. Ruten er ikke teknisk, og er fin til en tur på gravelbike, cx eller MTB. Mangler du inspiration til gravelruter og har behov for at udforske mulighederne omkring Herstedhøje, er GripGrinder W4 ruten en perfekt måde at blive introduceret til et område på. Der er masser af muligheder for at køre ad andre stier og veje, men med GripGrinder W4 har du en specifik rute der byder på fin grus hele vejen rundt, og som på fornemmeste guider dig rundt og viser hvad vestegnen har at tilbyde gravelgrinders.

Photo: Martin Paldan | GripGrab Media Crew
Photo: Martin Paldan | GripGrab Media Crew

Gravelgrinding om vinteren har sin helt egen charme. Lyset dukker langsomt op, og selvom grustierne er fugtige og tunge, er humøret højt. Vi er beredt på mudder og nyder dækkenes tværen gennem de bløde passagerer, mens hænder, hofter og skuldre har kontrol over cykel og retning. Vi passerer højlandskvæg og forsøger at kæmpe os op ad slaggerbakken uden at klikke ud. Dén er svær i dette føre…

 

Hindbærsnitter og Jägerte

Hvor grusvejen krydser Østbakkevej stopper vi op, og har aftalt at køre et criterium. Rundt om marken – højre hver gang stien deler sig. Det bringer os tilbage til udgangspunkt. To omgange! Go! 

Peter tager det tunge træk på første omgang, mens vi andre ligger på hjul og lurer. Der er ingen udbrud, og vores lille felt kommer blæsende opad den hullede grusvej på 2. omgang. Sprint-finish henover kvægristen, og Pierre fra Sverige kan bryste sig af sejr over dansken. GripGrab-bilen bliver åbnet og Thomas åbenbarer en mobilcafé med hindbærsnitter og jägerte på menuen.

Photo: Martin Paldan | GripGrab Media Crew
Photo: Martin Paldan | GripGrab Media Crew

Der snakkes om komfort, valg af handsker og skoovertræk – og om fornøjelsen ved at komme ud i de tidlige timer og få trådt igennem på gruset. Det er nu det er fysisk. Senere venter møder og powerpoint slides, og så er det hjernens tur til at grinde.  

Photo: Martin Paldan | GripGrab Media Crew
Photo: Martin Paldan | GripGrab Media Crew

Med varme i kroppen efter en stærk jägerte, klikker vi ind og drøner ud ad grusvejen. Vi svinger til venstre lige efter broen over motorvejen, og nyder synet af Herstedhøjebakkerne, der med lidt god vilje ligner et skotsk landskab. Det inspirerer til at planlægge flere ture – både lokalt og ude i verden. Stimulering af sanserne er blot én af gaverne ved gravelcykling. 

Photo: Martin Paldan | GripGrab Media Crew

Der er intet der slår en frisk morgentur på cykel! Det skulle da lige være kaffe og croissanter efter cykelvask…

Har du lyst til at opleve GripGrinder W4 ruten, så download GPX fil ved at klikke her –  eller find Peter Ebro eller Martin Paldan på STRAVA og lokaliser GripGrinder W4 Official Route aktiviteten. Er du interesseret i at komme med på næste GripGrinder-tur, så hold dig orienteret her på bloggen (danske version).

Næste GripGrinder tur bliver GripGrinder W13 på Kalvebod Fælled, fredag 30. marts, kl. 09:00.
Link til GripGrinder W13 Facebook event her.

 Fotos: Martin Paldan

Læs mere om gravelgrinding i denne blogpost:

GRUS & IS

Hansens Cykelløb er ikke et løb man finder andre steder. Dette cykelløb kombinere 120 kilometers kørsel på både asfalt og grus, med gastronomiske oplevelser.

GRIPGRINDER W4

Med GripGrinder ønsker vi at dele vores ruter og invitere alle med interesse for at køre grus med på næste GripGrinder tur.

GRIPGRINDER W13

En flok har søgt ly i drivhuset. Her er lunt og lækkert. Solen er fremme, men luften er stadig frisk og kølig. Igår var undertegnede ude for at scoute de sidste detaljer, og da var vejret ganske anderledes med sne og en hidsig vind!

GRIPGRINDER W16

I bedste GripGrinder ånd nævnte Andreas Mikkel Hansen noget om at han da godt kunne vise rundt oppe i Store Dyrehave og omegn. Det var jo hans hood…

Story by

GripGrab is based on a passion for cycling and running and the dream of building a brand of products that makes these sports enjoyable no matter how cold, wet or windy it is. Great quality accessories make the difference between being too hot, or too cold, between being wet or dry, aerodynamic or flappy and between being seen or not seen.These are the products we live and breathe for.

www.gripgrab.com