EEN ANDERE VISIE OP TUINIEREN

… waardoor de buren getuigen zijn van backflips en high flying whips boven de heg

Een thuis

Een grasveld. Een bloembed. Een huis met een veranda. Het klinkt net als elk ander huis in het kleine plaatsje Slagslunde. En dat is ook zo. De jonge Danny Sørensen verzorgt zijn tuin met dezelfde precisie als zijn buren. Ze houden er allemaal van om het nuttige, het hard in de tuin werken, met het aangename, het houden van een siësta, te verenigen.

Photo: Martin Paldan | GripGrab Media Crew

In minder dan een minuut

Een schuurtje is het startplatform om op snelheid te kunnen komen voor de eerste kicker- a gap. Bij de landing die volgt wordt er slechts met minimaal hoogteverschil gewerkt. Hierdoor kan er, doormiddel van een snelle afzet, voldoende snelheid behouden worden voor de tweede kicker. – Sinds kort een houten schans, in plaats van een minder flexibele dirt jump. -Vervolgens kom je aan de oostkant een hip tegen. Raak de rododendron niet! Je duikt een ondergrondse pump in, die je – als je de skills hebt- met een stijlvolle 360 op het gras laat eindigen.

 

Photo: Martin Paldan | GripGrab Media Crew
Photo: Martin Paldan | GripGrab Media Crew
Photo: Martin Paldan | GripGrab Media Crew
Photo: Martin Paldan | GripGrab Media Crew
Photo: Martin Paldan | GripGrab Media Crew

Een echte baanbouwer

Danny heeft dit huis een aantal jaren geleden gekocht en nog voordat de papieren getekend waren, had hij zijn droom al voor ogen. De hellende tuin was perfect voor zijn project en al snel werd zijn tuin een bouwplaats. Kleine graafmachines, die met keien zo groot als pompoenen aan het slepen waren, wekte de nieuwsgierigheid van de buren. Zodra Danny zijn visie met de buren had gedeeld, werd deze geaccepteerd en werd hij zelfs geholpen met het zware werk.

Als medeoprichter van Dirtbuilders is Danny geen groentje als het aankomt op het bouwen van banen en pumptracks. Hij weet precies wat hij aan het doen is. Dat hij daarnaast ook een tuinarchitect is, is een bijkomend voordeel. Zijn achtertuin is getransformeerd tot een prachtig voorbeeld van een klassieke BBQ-tuin – New school Dirtjump-tuin mix.

Photo: Martin Paldan | GripGrab Media Crew

Een verhaal zonder einde

Beschouw dit als deel 1. Danny blijft nieuwe ideeën krijgen. Laatst heeft hij de tweede sprong omgebouwd tot een houten schans. Hij heeft een roestige, coole motor tegen een boom geïnstalleerd. Hij heeft een grot gebouwd. Hij is begonnen met gitaar spelen. Hij heeft een vriendinnetje. Laten we dit afspreken. Deze zomer maken we ‘Danny’s achtertuin deel 2’, met alle updates…

Photo: Martin Paldan | GripGrab Media Crew

Slagslunde, Denemarken. April 2017.

Danny rijdt met GripGrab Vertical handschoenen voorzien van InsideGrip
  Foto credits:  Alex Buck en Martin Paldan