DE BESTE MANIER OM JE DAG TE BEGINNEN!

Een plezierige rit voor het ontbijt

Vroege rit

Op het licht van een paar straatlantarens na is het donker. De straten zijn verlaten, geen auto’s, geen bussen. Het is stil. Het enige geluid wat je hoort, komt van je banden, terwijl je door de slapende stad Umeå fietst. Het is bijna zes uur in de ochtend. Je bent onderweg om in het centrum van Umeå een groep fanatieke rijders te treffen, om samen een uur te gaan rijden.

Het zal zwaar worden, maar je weet dat de rit altijd eindigt met een lekker ontbijt in het hotel. Daar zullen, tussen de warme koffie en de ontbijtgranen, ook goede verklaringen worden gegeven voor het verliezen van KOMmetjes.

Photo: Andreas Nilsson | GripGrab Media Crew

Vincitore

Vincitore is een evenement waarbij je een uur voor het ontbijt afspreekt om te gaan fietsen. De insteek van Vincitore is dat iedereen, ongeacht het niveau van de rijder, een geweldige rit moet kunnen ervaren. Het event wordt elke vrijdag gehouden Umeå (Zweden), ongeacht het weer of het seizoen. Als Vincitore coureur rijd je op asfalt, gravel en sneeuw.
Photo: Andreas Nilsson | GripGrab Media Crew

Het verzamelen

Het verzamelen ‘s ochtends is al een event opzicht. Veel rijders zijn al lang voor de start aanwezig, gewoon om te kletsen. Hier deel van uitmaken is iets uniek.

De stad slaapt, de enige stemmen die je hoort zijn die van coureurs die onderling praten. Er hangen verwachtingen in de lucht. Je voelt ze. Iedereen lacht en toch hangt er een lichte spanning. Iedereen denkt hetzelfde- heb ik vandaag goede benen?

Photo: Andreas Nilsson | GripGrab Media Crew
Photo: Andreas Nilsson | GripGrab Media Crew
Photo: Andreas Nilsson | GripGrab Media Crew
Photo: Andreas Nilsson | GripGrab Media Crew

De rit

Op het moment dat de klok zes uur slaat, is het koers, 30km gravel. Er zijn verschillende groepen. Afhankelijk van het tempo wat je rijdt, kun je op deze manier altijd een uitdaging vinden. Deze rit is waarschijnlijk de meest spectaculaire rit die je binnen een straal van 1 uur om Umeå heen kan vinden.

Photo: Andreas Nilsson | GripGrab Media Crew

Gravel verslinden

Waar een Strava segment is – is er oorlog! Elke rijder rijdt zo hard hij kan op deze segmenten en hoopt zijn vrienden te snel af te zijn. Dit komt later, tijdens het ontbijt, altijd ter sprake.

Photo: Andreas Nilsson | GripGrab Media Crew
Photo: Andreas Nilsson | GripGrab Media Crew
Photo: Andreas Nilsson | GripGrab Media Crew
Photo: Andreas Nilsson | GripGrab Media Crew
Photo: Andreas Nilsson | GripGrab Media Crew

Grote diversiteit aan rijders

Van deze club hoeft je geen lid te worden en het is geheel gratis. Deze opzet trek veel verschillende rijders aan, renners puur voor de fun maar ook de eliterenners. De mix van deze verschillende renners creëert een nederige sfeer, iedereen deelt dezelfde passie – hard fietsen!

Photo: Andreas Nilsson | GripGrab Media Crew

Welverdiend ontbijt

Het is niet alleen maar koers. Het ontbijt is een gelegenheid geworden om nieuwe vrienden te ontmoeten, over fietsen te praten en je goed te voelen.

Photo: Andreas Nilsson | GripGrab Media Crew
Photo: Andreas Nilsson | GripGrab Media Crew

Having fun is fun

Volgens medeoprichter van Vincitore Frej Lindström, iemand die altijd vol energie lijkt te zitten, is elke rit uniek: “Er zijn altijd nieuwe rijders en je weet nooit hoe zij met de groepen mee kunnen. Het is ondertussen zo populair geworden dat we in onze eigen kleding rijden!

Op de vraag wat zijn drijfveer is, antwoord hij; ‘Iedereen die zich aangesloten heeft, is een vriend geworden. Iedereen heeft er zoveel plezier in! Soms zijn we met meer dan 60 rijders. Het rijden met vrienden is leuk, en het leuk hebben is leuk. Volgens goede vriendin en deelneemster, Jessica Edqvist, heeft Vincitore de instelling en de balans gevonden tussen zeer hard en zeer oprecht. Ik denk dat dit hetgeen is wat mij drijft!”

Photo: Andreas Nilsson | GripGrab Media Crew

WIL JE MEEDOEN?

Je kan elke vrijdag met Vincitore meerijden. Volg “vincitoreumea” op Facebook en/of Instagram of bezoek hun homepage  www.vincitoreumea.wordpress.com

  foto credits:  Andreas Nilsson
Bijdragend redacteur: Frej Lindström